Зараз на годинниковому ринку немає більш бурхливо висхідної галузі, ніж годинники вартістю близько 1 300 доларів, тож кращого часу для інвестицій ще не було. Якщо вам потрібен класично красивий Hamilton або спортивний Certina, ми підібрали декілька найкращих...

12 найкращих годинників вартістю до 1300 доларів

Від мікробрендів до швейцарських бюджетних перлин ─ тут для вас підібрані найкращі годинники вартістю до 1300 доларів. Якщо ви вирішили не зважати на застарілі наручні дрес-коди, світ ─ ваша мушля, і ви можете поєднувати водолазний годинник із сорочкою, пошитою на замовлення, або ошатний годинник із широкою футболкою. Найголовніше ㅡ це те, як ви почуваєтеся у вибраному наручному годиннику, а піднесений настрій значить більше, ніж дрес-код 50-річної давнини.

Межі між швейцарськими годинниками середньої цінової категорії та найкращими недорогими годинниками розмиті як ніколи. Але існує прихована «солодка пляма» між 600 та 1300 доларів США, і експерти знайшли її. За цю ціну ви можете вибрати свій улюблений годинник. Але не зберігайте його для урочистих випадків ─ якісний і навіть випущений обмеженою серією наручний годинник ще ніколи не був таким доступним і елегантним, тож використовуйте його, а не збирайте.

Які годинники вважаються найкращими за ціни менш як 1 300 доларів?

  • Найкращий годинник до $1300: Longines Conquest, $1150.
  • Найкращий парадний годинник вартістю менш як $1300: Hamilton Ventura Quartz, $1120.
  • Найкращий годинник для дайвінгу вартістю менш як $1300: Certina DS Super PH500M, $1200.
  • Найкращий годинник G-Shock вартістю менше ніж $1300: G-Shock GMW-B5000PS-1ER, $980.
  • Найкращий золотий годинник вартістю менше ніж $1300: Tissot PRX 35mm Powermatic 80, $970.

Які годинникові бренди найкраще підходять для початкового рівня?

Найприємніше у збільшенні бюджету на купівлю годинника до тисячі трьохсот доларів ─ це величезний вибір. Звісно, у колекціонера завжди знайдеться місце для чергового G-Shock, але, маючи у своєму розпорядженні понад 600 доларів, ви можете дозволити собі трохи розправити крила. Чи то мікробренди-початківці Studio Underdog, Brew Watches та Baltic, чи то такі престижні, як Longines, Hamilton і Doxa, ви обов'язково знайдете щось із родоводом.

Скільки б грошей ви не витратили на годинник, порада фахівців залишається незмінною під час пошуку бренду, який буде вам до душі: пройдіться магазинами, визначте, які моделі вам подобаються, а потім ближче познайомтеся з колекціями, що їх супроводжують. Чому? Можливо, ви знайдете те, що сподобається вам ще більше. Наприклад, карбоновий Sideral від Tissot та натхненний Oyster Perpetual, кривий Gentleman — це різні речі, але вони — якісні годинники від однієї з легендарних годинникових ікон.

Як обирали найкращі годинники вартістю до 1 300 доларів

Якщо ви любите привабливі циферблати та не турбуєтеся про механізм, який їх живить, то, мабуть, немає кращого цінового діапазону для покупок, ніж годинник вартістю менше ніж 1 300 доларів.

Більшість варіантів, представлених у цьому посібнику, вибрали давні шанувальники таких марок, як Wallpaper, Time + Tide Watches та Fratello Watches, чий Instagram прикрашають наручні цукерки, що підходять для будь-якого бюджету. Поради щодо купівлі написали ті, кому, ймовірно, не потрібен був привід, щоб заново познайомитися з чудовим помаранчевим годинником Certina DS Super PH500M.

Hamilton Ventura Quartz

годинник Hamilton Ventura Quartz

$1120

Hamilton Ventura прославився тим, що в п'ятдесяті роки був улюбленим годинником для божевільного й химерного Елвіса Преслі. Але ця чудово похмура версія має вигляд зловісного дитяти кохання ситха й Елвіса Аарона. Форма зорельота виходить за рамки ретро та здається вибором Дарта Вейдера для різдвяної вечірки на Зірці Смерті.

Tissot Gentleman Powermatic 80

годинник Tissot Gentleman Powermatic 80

$996

Tissot пропонує новий 40-міліметровий Gentleman у хрусткому арктичному синьому кольорі, який нагадує Rolex із відтінком Тіффані. Але річ не тільки у свіжому блакитному блиску: завдяки кремнієвій технології в механізмі Powermatic Gentleman з витонченістю долає сходинки бюджетних швейцарських сходів у сталевому корпусі. Ракитська витонченість за 996 доларів.

Certina DS Super PH500M

годинник Certina DS Super PH500M

$1200

Certina робить круті швейцарські годинники за дуже пристойною ціною, але жовтий колір їхнього «інструментального» PH500M має у своєму м'язистому 43-міліметровому рукаві до біса гарний трюк. Цей ретро-ідеальний інструмент для дайвінгу буде супроводжувати вас (ну, або підводний човен) за незбагненних тисків 500 метрів, випередивши за вартістю дещо більш чотириразові граалі. Свіжий і міцний, це один із найкращих годинників за 1200 доларів, який ви можете знайти.

Hamilton Classic Boulton

годинник Hamilton Classic Boulton

$860

Годинник Boulton від Hamilton здається найбільш невідповідним для пригод, але він доводить, що ми помиляємося. Він був побитий на зап'ясті Гаррісона Форда під час його ефектного останнього удару батогом у ролі Індіани Джонса. І має не більш скуйовджений вигляд, ніж костюм 007 після погоні на мотоциклі по дахах. При розмірах 27 мм x 31,6 це ідеальний парадний годинник 1930-х років, і він набагато міцніший, ніж можна припустити з його золотистої зовнішності.

Tissot PRX 35mm Powermatic 80

годинник Tissot PRX 35mm Powermatic 80

$975

Поїзд Tissot PRX здається нестримним у своєму поєднанні вартості та гламуру, і зовсім недавно вони випустили вбивчу версію нової моделі 35 мм. Вона компактна, з PVD-покриттям із золота й оснащена механізмом Powermatic 80 від Swatch Group. Можливо, 80-годинний запас ходу та кремнієва волоскова пружина ─ це не для всіх, але в тонкому корпусі вінтажного розміру з блиском кінозірки ─ це просто неперевершена ціна, повірте нам.

Certina DS Action Diver Titanium

годинник Certina DS Action Diver Titanium

$1295

Certina — це великий підрозділ Swatch Group, компанії, яка ділиться своїм швейцарським механізмом Powermatic 80, оснащеним технологіями, з Tissot. Однак це найкращий титановий годинник для дайвінгу вартістю менш як 1 300 доларів. Компактний 38-міліметровий корпус, сірий відтінок титану забезпечують міцність і легкість. Для літа цей годинник має чудовий вигляд на трирядному браслеті, що гармонує з люмінесцентним світлом на циферблаті годинника-інструмента.

Tissot Sideral

годинник Tissot Sideral

$1200

Компанія Tissot ─ майстер бюджетних спортивних годинників класу люкс: серія PRX і лінійка сучасних дайверських годинників Seastar. Але ідеально відповідна для літа, незвичайна і яскрава прохолода лінійки Sideral вибила з гри кількох конкурентів. За свою ціну цей годинник ㅡ найкращий на сьогодні зразок швейцарської легкості з вуглецевого волокна. Корпус у вигляді подушки в дусі шістдесятих доповнений яскравими деталями та червоним каучуковим ремінцем, і все це в сучасному розмірі 41 мм. Термін, що пов'язаний із тортом та їжею, дуже поширений.

G-Shock GMW-B5000PS-1ER Recrystallized

годинник G-Shock GMW-B5000PS-1ER Recrystallized

$985

Компанія Casio та її суббренд G-Shock ─ це основний виробник, коли йдеться про дорогі годинники з масовою присутністю на зап'ястях, часто в буквальному сенсі. Але цього разу ми рекомендуємо впізнаваний силует у формі квадрата G з технологією сонячної енергії в новому костюмі, що просто вражає уяву. Це срібляста версія серії Recrystallized, мерехтлива перлина, яка може похизуватися термообробленою сталлю з унікальною кристалічною поверхнею та блиском кожної години. Як і раніше, цей годинник вирізняється функціональністю (включно з Bluetooth) і компактними розмірами, а також звичним для нас водозахистом 200 м.

Longines Conquest

годинник Longines Conquest

$1030

У Longines є чудова лінійка старовинних годинників, виконаних у стилі епохи, і популярна серія Spirit. Однак для тих, хто не страждає від ретро, серія Conquest ─ це несерйозний спортивний годинник. Точний кварцовий калібр дає змогу вести бюджетний бізнес, а дизайн ㅡ це чистий швейцарський спорт. Вишукані штрихи, як-от чудовий люм, накладні індекси та цифри, не приховують його потенціал. Рівень водостійкості 300 м і оздоблення корпуса значно перевищують його ціну. Отримайте смак першокласної Швейцарії разом із Longines Conquest L3.759.4.58.6 всього за 1030 доларів.

Tissot Everytime

годинник Tissot Everytime

$310

Tissot має шалений успіх завдяки своїй лінії PRX, і це цілком заслужено. Але є що сказати й про позачасову серію Everytime, особливо з цим глибоким синім циферблатом. Універсальна елегантність цього годинника Tissot доповнена надійним швейцарським кварцовим механізмом і збалансованою атмосферою мінімалізму. Навіть у цій ціні відчувається зрілість швейцарського дизайну, а м'який ремінець темно-синього кольору дає змогу носити годинник із джинсами.

Citizen Promaster Dive Automatic

годинник Citizen Promaster Dive Automatic

$1120

Багатьом подобається привабливість стелса у великому корпусі, і Citizen Promaster ─ це те, що потрібно за ці гроші. Бездонно-синій циферблат дивовижно схожий на Clous de Paris якогось годинника Грааля. З цим тонким оздобленням контрастує кислотно-зелена хвилинна стрілка й деталі розміром із трансформера. Але завдяки каучуковому ремінцю та чорному титановому корпусу цей 46-міліметровий годинник буде носитися легко. Водостійкість 200 м означає, що за свої $1120 годинник витримає всі випробування.

Raymond Weil Toccata

годинник Citizen Promaster Dive Automatic

$1250

Уособлюючи простоту, модель Toccata від Raymond Weil навіює асоціації з Cartier Tank, і це багато хто підтримує. Прямокутна форма, римські цифри ─ вони нагадують вищезгадану ікону, а також гладкий сталевий корпус із PVD-покриттям із жовтого або рожевого золота й прості стрілки, що працюють від кварцового механізму. Raymond Weil часто любить проводити порівняння між своїм годинником і класичною музикою ─ в цьому випадку на думку спадає Бах.